neděle 12. února 2017

Ochutnávání Moravy

To jsem vážně ostuda, přidávat článek po měsíci. Naštěstí se mi mezitím vytvořilo v hlavě spousta nových námětů a i jsem na několika z nich začala pracovat.
Co se týče osobního života, tohle bude zajímavý rok...

A když už jsme u toho života, předevčírem jsem slavila včerejší dvaadvacáté narozeniny na maturitním plese. Přijde mi hrozné, že maturant, který měl být jako neřízená střela, musel naopak dohlížet na mě a podstatnou část večera strávit hledáním mých ztracených bot.

Rozhodla jsem se zůstat u tématu, tedy u alkoholu a ukážu Vám, proč Moravu všichni milují. Byl to nejlepší předvánoční víkend, jaký jsem zažila. Sobotní den jsme strávily ve Vídni, o které jsem psala tady a teď se tedy přesuneme k tomu, čemu jsme se věnovaly dva suprové večery. 

Páteční večer jsme strávily ve sklípku začínajícího mladého vinaře. Byly jsme hladové, takže nás moc nepotěšilo, že k degustaci jsme dostaly jen suchý chléb. Má se to tak dělat, ale vysvětlujte to patnácti hladovým ženským. Začaly jsme tedy samozřejmě od suchých vín po polosladká, byla jsem překvapená, že mi chutnala i ta sušší, kvalita jde opravdu znát. Mínus mělo ještě to, že nám naléval každé víno po deckách, takže ta polosladká už jsem si moc neužila.








Asi v jedenáct jsme se konečně dostaly k jídlu, na které jsme se vrhly jako hladoví vlci. V ten den skončilo moje vegetariánství...


Do postelí jsme padly strašně přejedené, s vyprchávajícím alkoholem v krvi. Měly jsme trochu jiná očekávání, ale následující večer nám vše vynahradil.

Hrozně se mi líbí takové ty fotky ..miluji hotelové snídaně". Toť můj příspěvek...


Sobotní večer už měl na starost opravdový Pan vinař, který nám dal najíst hned ze začátku a to bylo vůbec plus. Vín jsme ochutnaly přibližně jednou tolik, naléval nám po menším, zkoušely jsme i mladá vína a bylo znát, že vinařstvím žije. Podle jednoho loku poznal odrůdu, procenta i množství cukru. Vlastně jsme se tenhle večer i lépe bavily. Bylo to úplně něco jiného než sedět někde hladové a poslouchat mladého klučinu, který kolikrát naléval něco a mluvil o něčem jiném.


Kolem půlnoci nám jeho paní přinesla ještě teplé koláčky, které upekla. Krásně se tam o nás postarali a já si hodně přeji podívat se k nim znovu.


Jediné mínus, ale vlastně úplně bezvýznamné, že tenhle sklípek už tak vyfešákovaný nebyl.


Po cestě domů jsme to ještě vzaly přes Hatě, kde jsem si mimochodem pořídila šaty, ve kterých jsem předevčírem protančila noc.


Tenhle víkend měl jednu velkou nevýhodu a tou je to, že jsem si našla lásku k vínu a kolikrát na něj mám i vyloženě chuť, což není moc příjemná zpráva pro mou peněženku.
A taky jsem ze sebe začala dělat hrozného znalce, což samozřejmě nejsem.

10 komentářů:

  1. Tak už vím, co si do svých plánů napsat :) Ve sklípku jsem byla, ale ne takto. Byly jsme ve Znojmě, Mikulově, vinařský ráj ♥ Nejhorší je, že jsem se zmlsala dobrým vínem a jiný nechci :D Možná jsem to přehlídla, ale kde přesně jste byli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti naprosto rozumím, já byla jednou na Moravě a od té doby se "hrozně" vyznám :D. Byly jsme v Šatově :).

      Vymazat
  2. Wow! Vyrůstala jsem na Moravě a spoustu roků tam žila, ale na takovým pravým moraváckým koštu jsem nikdy nebyla a musím to při další návštěvě v Česku napravit!

    Zápisky z cest a života v Anglii ⇨ Secrets of M

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky :) Toto by som teda chcela niekedy zažiť. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :), určitě nějaký takový zájezd doporučuji :)!

      Vymazat
  4. tak to musela byť super akcia, ja som ešte na žiadnej ochutnávke nebola :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji, Morava je vážně skvělá :)!

      Vymazat
  5. Do takej vinnej pivnice by som sa mala asi aj ja vybrať niekedy aby som si ako tak našla nejaku lasku k vinu lebo vinu som ešte na chuť neprišla:)) alebo som možno take dobre ešte nepila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by ti to určitě pomohlo, tu lásku k vínu najít, mně dříve vůbec nechutnalo a teď co se týče alkoholu, ho mám na prvním místě :D.

      Vymazat